Κλείσιμο
event logo

Ναρκισσιστική Διαταραχή

16 Feb

Περιγραφή

Διοργανωτής

Επικοινωνία

Τοποθεσία

Τί σχέση έχει μια διαταραχή προσωπικότητας με το Νάρκισσο της Ελληνικής Μυθολογίας;

Τα άτομα με αυτή τη διαταραχή εμφανίζονται με μεγαλειώδη αίσθηση σημαντικότητας του εαυτού, ενώ στις πράξεις τους δίνουν διαστάσεις σπουδαιότητας και τις χρωματίζουν ανάλογα όταν μιλούν γι αυτές. Πρόκειται για άτομα αλαζονικά, υπεροπτικά με αδυναμία εν συναίσθησης. Έχουν απαιτήσεις θαυμασμού και προσδοκίες να συμμορφώνονται οι άλλοι στις επιθυμίες τους. Οι σχέσεις τους χαρακτηρίζονται από σκοπούς εκμετάλλευσης, ενώ φθονούν τα επιτεύγματα των άλλων.

Είναι άραγε τόσο αποκρουστική προσωπικότητα όσο ακούγεται; Ή είναι μια εύθραυστη και αδύναμη προσωπικότητα που ενδύεται το μανδύα διογκωμένου εγώ για να καλύψει τις αδυναμίες της; Είναι εύκολο να διακρίνουμε ένα νάρκισσο και πώς συμβιώνουμε μαζί του; Υπάρχουν πολλοί τύποι ναρκισσιστικής προσωπικότητας και ποιοι είναι αυτοί; Πώς θα αντιμετωπίσω ένα νάρκισσο αν βρεθεί στο δρόμο μου;

Γίνεται πολύς λόγος για τη συγκεκριμένη διαταραχή. Έχει συνδεθεί κατά καιρούς με εγκληματικές πράξεις και φυσιογνωμίες. Είναι άραγε τόσο επικίνδυνη; Θα το εξετάσουμε μαζί στο σεμινάριο για τη ναρκισσιστική δομή της προσωπικότητας. Θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τη θεωρία αλλά και να δούμε παραδείγματα από τη θεραπευτική πρακτική.

  • Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου, δίνεται  βεβαίωση παρακολούθησης Εγκεκριμένη από τον ΕΟΠΠΕΠ.
  • Στα Διαδικτυακά Σεμινάρια η Βεβαίωση παρακολούθησης στέλνετε ηλεκτρονικά μετά το πέρας του σεμιναρίου ή μπορείς εάν επιθυμείς  να την παραλάβεις από το κέντρο μας.
Περισσότερα

Ημερομηνίες

Thu 16/02
17:00
Ναρκισσιστική Διαταραχή
Online Διαδικτυακά
από 20,00 €
Ακολουθήστε μας