ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Φώτης Δούσος - συγγραφέας - σκηνοθέτης

Ιστότοπος

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Γιατί άραγε η αριστοτελική έννοια της “περιπέτειας” δεν διδάσκεται στα μικρά παιδιά στον ίδιο βαθμό που διδάσκεται η λιγότερο μαγική γεωμετρική έννοια της υποτείνουσας του ορθογώνιου τριγώνου;» αναρωτιέται ο ψυχολόγος Jerome Bruner. 

Είναι ένα ερώτημα που μας ωθεί να συλλογιστούμε τα οφέλη της δημιουργικής γραφής μέσα στο πλαίσιο της ευρύτερης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Και αυτά είναι σίγουρα πολλά και σημαντικά.

Το ελεύθερο γράψιμο, που έρχεται σε αντίθεση με το κατευθυνόμενο γράψιμο του επίσημου σχολικού προγράμματος, έχει μια ιαματική διάσταση και πυροδοτεί τη δημιουργικότητα προς πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. 

Λέγοντας «ελεύθερο» γράψιμο δεν εννοούμε φυσικά κάποιου είδους ασυδοσία. Όπως και το παιχνίδι, η γραφή έχει τους δικούς της κανόνες και τις δικές της αρχές. Μέσα από το ασφαλές πλαίσιο των δομών της μας οδηγεί όμως σε έναν δρόμο προσωπικής μεταμόρφωσης και αυτοαποκάλυψης.

Σε αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά θα δούμε πώς η τεχνική μας βοηθάει να διαμορφώσουμε το στυλ μας και θα ανακαλύψουμε ποιες είναι οι ιστορίες που θέλουμε πραγματικά να πούμε.

Ηλικίες: 8-12

Διάρκεια: Κάθε Σάββατο 11.00-12.00 & 12.00-13.00

Εισηγητής: Φώτης Δούσος

Περισσότερες πληροφορίες στο [email protected]

Saturday 25 September - Saturday 18 December

Επικοινωνία

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.