Κλείσιμο
event logo

Απώλεια & Πένθος (διαδικτυακά)

Περιγραφή

Διοργανωτής

Επικοινωνία

Τοποθεσία

Διαδικτυακό Σεμινάριο

Περιγραφή σεμιναρίου:

Είναι δυο έννοιες που συχνά μπερδεύονται μεταξύ τους. Το πένθος χαρακτηρίζεται ως μία συναισθηματική κατάσταση απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου και περιγράφεται ως μία ψυχική πληγή που επουλώνεται βαθμιαία, αργά και αφήνει σημάδια. Ενώ η απώλεια αποτελεί έναν από τους προδρομικούς παράγοντες για την εκδήλωση καταθλιπτικών διαταραχών. Η απώλεια συνοδεύεται πάντα από έντονη θλίψη, άγχος, ανησυχία, φόβο, απογοήτευση, θυμό και άλλα επώδυνα και έντονα συναισθήματα. Όσο μεγαλύτερη είναι η απώλεια, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ένταση του πένθους.

Όλοι βιώνουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους σημαντικές απώλειες, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο τις βιώνουν διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο. Ο τρόπος αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η προσωπικότητα του ατόμου, το είδος της απώλειας, οι ψυχικοί μηχανισμοί άμυνας που διαθέτει, οι στάσεις που έχει διαμορφώσει, οι δεξιότητες που έχει αναπτύξει και οι εμπειρίες που έχει αποκτήσει.

Επίσης, το πένθος περιλαμβάνει ορισμένα στάδια τα οποία αποτελούν υγιείς ψυχικές αντιδράσεις που έρχονται στην επιφάνεια καθώς το άτομο προσπαθεί να νοηματοδοτήσει την απώλεια και τα οποία δεν είναι απαραιτήτως δεσμευτικά και πανομοιότυπα για όλα τα άτομα. Εύλογα συμπεραίνεται ότι η διαδικασία του πένθους απαιτεί χρόνο. Η ψυχική επούλωση της απώλειας γίνεται σταδιακά.

Βεβαίωση Παρακολούθησης:

• Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου, δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης Εγκεκριμένη από τον ΕΟΠΠΕΠ.

• Στα Διαδικτυακά Σεμινάρια η Βεβαίωση παρακολούθησης στέλνεται ηλεκτρονικά μετά το πέρας του σεμιναρίου ή μπορείτε εάν επιθυμείτε να την παραλάβετε από το κέντρο μας.

Περισσότερα

Ημερομηνίες

Friday 24/11
16:00
Απώλεια & Πένθος (διαδικτυακά)
Online Διαδικτυακά
από 20,00 €