Κλείσιμο

Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

28 Apr, 2021

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΒΙΒΛΙΟ | Μαργαρίτα Παπακώστα & Ελισσάβετ Περακάκη

Η φιλία, η αγάπη για το περιβάλλον, οι εποχές του χρόνου, η συγγνώμη, η αποδοχή, οι πρόσφυγες, η ατομική ευθύνη αποτελούν τις κύριες θεματικές των δεκατριών (13) επιλεγμένων τραγουδιών που περιέχονται στο υπέροχο αυτό βιβλίο. Με αφορμή, έμπνευση και οδηγό τα τραγούδια αυτά προτείνονται δραστηριότητες μουσικής, θεάτρου και κίνησης.

Τα μουσικά παιχνίδια, οι χάρτες ακρόασης, η κινησιογραφία, οι τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού, οι παρτιτούρες και η θεματική του κάθε τραγουδιού παρέχει στον/στην αναγνώστη/-στρια ιδέες οι οποίες με τον κατάλληλο σχεδιασμό μπορούν να αποτελέσουν πολύτεχνα δρώμενα. Η προηγούμενη εμπειρία, αν και βοηθητική, δεν είναι απαραίτητη. Όλα τα τραγούδια διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο αναρτημένα από τους ίδιους τους δημιουργούς και είναι άμεσα προσβάσιμα.

Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, νηπιαγωγούς, μουσικοπαιδαγωγούς σε ωδεία και μουσικές σχολές, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, εμψυχωτές σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και κατασκηνώσεις, σε γονείς που θέλουν να μοιραστούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν νέα μονοπάτια και να συνδυάσουν στις δράσεις τους τη μουσική, το θεατρικό παιχνίδι και την κίνηση.

Μπορείτε να αγοράσετε ηλεκτρονικά το βιβλίο από εδώ

Συγγραφείς

Μαργαρίτα Παπακώστα

Η Μαργαρίτα Παπακώστα είναι υπεύθυνη σεμιναρίων και παιδαγωγικών προγραμμάτων του πολυχώρου «Το Πολύτεχνο». Έχει σπουδάσει θέατρο, μουσική, σωματικό θέατρο-αυτοσχεδιασμό και σύστημα Orff στην Ελλάδα και στην Αγγλία, και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σε: Αυστρία, Βέλγιο, Ουγγαρία και Γαλλία. Έχει ειδικευτεί στο θεατρικό παιχνίδι και στη μουσικοκινητική. Έχει εργαστεί σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ωδεία και σε ΙΕΚ-ΚΕΚ. Συνεχίζει τις σπουδές της στο τραγούδι, στον χορό και στην Ιστορία Τέχνης. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά για γονείς και εκπαιδευτικούς. Υπό έκδοση, από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική», είναι τα βιβλία Ηχο-παραμύθια και Ο Πειρατής της Αγάπης και η Θαλασσονεράιδα, που δημιούργησε σε συνεργασία με αξιόλογους ερευνητές καθηγητές. Η ατελείωτη αγάπη της για τα παιδιά, το παιχνίδι και τη μουσική θεωρεί ότι είναι το μεγαλύτερό της προσόν.

Ελισσάβετ Περακάκη

Η Δρ. Ελισσάβετ Περακάκη ανήκει στο Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Της αρέσει να περπατάει σε μουσικά μονοπάτια με μικρούς και μεγάλους συνοδοιπόρους και να ανακαλύπτει ελκυστικούς τρόπους πρόσληψης της μουσικής. Γι’ αυτό, έχει διδάξει μουσική στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε ωδεία και μουσικές σχολές. Επικοινωνεί και ανταλλάσσει προβληματισμούς και ιδέες με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων από όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας με ανακοινώσεις και εργαστήρια σε σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της ΕΕΜΕ, της ISME και Commissioner για την περίοδο 2020-2026 στην Επιτροπή για τα Σχολεία και την Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών (MISTEC) στην ίδια ένωση. Τα βιβλία της υπάρχουν στη βάση πανεπιστημιακών συγγραμμάτων Εύδοξος. Διατηρεί το ιστολόγιο «Η μουσική πάει στο σχολείο» (perakaki.wordpress.com).