Κλείσιμο

ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΕΧΝΗΣ - Φεστιβάλ με καλλιτεχνικές δράσεις για όλη την Οικογένεια

* Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης

 

Οι Γιορτές Τέχνης ανακοινώνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην πόλη των Χανίων στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου ανοίγοντας τις πόρτες του Καλλιτεχνικού Χωριού- Βερέκυνθος και γεμίζοντάς το καλλιτεχνικές δράσεις για όλη την οικογένεια.

Οι Γιορτές Τέχνης αντλούν στοιχεία από την τρέχουσα συνθήκη κρίσης και έλλειψης πολιτιστικών γεγονότων και ερεθισμάτων και ταυτόχρονα θέτουν ως προτεραιότητα έναν πολιτισμό ελεύθερα προσβάσιμο για όλους και όλες κρατώντας την είσοδο ελεύθερη και την συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια δωρεάν.

Η θεματική του φεστιβάλ εστιάζει στον ίδιο τον τόπο διεξαγωγής, δηλαδή το Καλλιτεχνικό Χωριό Χανίων. Πού βρίσκεται το Χωριό, με τι σκοπό δημιουργήθηκε, ποιοι είναι οι κάτοικοί του και τι κατασκευάζουν στα πολυάριθμα εργαστήριά τους ήταν τα ερωτήματα που αποτέλεσαν την αφορμή δημιουργίας αυτού του φεστιβάλ. Σκοπός του φεστιβάλ είναι οι επισκέπτες να βρεθούν και να γνωρίσουν το Καλλιτεχνικό Χωριό, τους ανθρώπους και τις δραστηριότητές τους μέσα από συμμετοχικές παραστάσεις, βιωματικά εργαστήρια και ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις.

Πιο συγκεκριμένα οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια περιπατητική performance - ξενάγηση στο Καλλιτεχνικό Χωριό, να δουν τα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις, να μιλήσουν με τους κατοίκους του. Ακολουθούν βιωματικά εργαστήρια που περιέχουν παιχνίδια και δραστηριότητες με στοιχεία από όλες τις παραστατικές τέχνες: θέατρο, μουσική, χορό, αφήγηση στα οποία οι συμμετέχοντες γίνονται από θεατές δρώντα όντα και παίζουν με διαφορετικά είδη τέχνης τα οποία διασταυρώνονται κι ανοίγουν ανεξερεύνητους δημιουργικούς δρόμους και υβριδικές μορφές καλλιτεχνικού αποτελέσματος. Η θεματική αυτών των εργαστηρίων αποτελεί ένα είδος εισαγωγής για τα εργαστήρια κατασκευής που ακολουθούν. Επιλέγοντας την τέχνη της υφαντουργίας και της ζωγραφικής, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με υλικά, να δημιουργήσουν τις δικές τους μοναδικές συνθέσεις- κατασκευές και να τις πάρουν μαζί τους.

Παράλληλα θα υπάρχουν έκθεση οργανοποιίας, μουσική συναυλία με παραδοσιακό και ρεμπέτικο ρεπερτόριο, πολυφωνικά τραγούδια και άλλες μουσικές εκπλήξεις.

Πίσω από τις Γιορτές Τέχνης βρίσκεται μία φρέσκια συνεργασία μεταξύ της ΑΜΚΕ Τέχνες στο μίξερ και της καλλιτεχνικής- παιδαγωγικής ομάδας Μυθογυρίσματα- Μουσικοσκαλίσματα. Τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο ομάδων ως προς μια διακαλλιτεχνική και διαθεματική προσέγγιση καθώς και προς μια ολιστική αισθητική αντίληψη ήταν αυτά που αποτέλεσαν κοινό έδαφος για την έναρξη αυτού του φεστιβάλ. Ταυτόχρονα όμως η ετερόκλιτη και αλληλοσυμπληρωματική σύνθεση των δύο ομάδων είναι το μυστικό που εξασφαλίζει μια πολύπλευρη εμπειρία. Επαγγελματίες από τα πεδία των τεχνών (μουσική, θέατρο, εικαστικά, χορός, αφήγηση) και της παιδαγωγικής, με συνδετικό κρίκο την αγάπη τους για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και δρώμενων, συνεργάζονται σε μια προσπάθεια που εκπαιδεύει και ψυχαγωγεί μικρούς και μεγάλους, φέρνει την οικογένεια ακόμη πιο κοντά ενώ τέλος υπενθυμίζει στους ενήλικες πώς είναι να παίζεις και να ανακαλύπτεις σαν παιδί.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ημερομηνίες Φεστιβάλ: 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021

Καλλιτεχνικό Χωριό - Βερέκυνθος, ΒΙΟΠΑ Σούδας, Χανιά.

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 3 έως 12 ετών και όσους/-ες νιώθουν παιδιά.

Είσοδος ελεύθερη και συμμετοχή στα εργαστήρια δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: τηλ. +30 6932411369, e-mail: [email protected]

Μπορείτε επίσης να κλείνετε θέσεις και να ενημερώνεστε αναλυτικά μέσα από τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ: Facebook

To φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση της ΑΜΚΕ Τέχνες στο Μίξερ και της ομάδας Μυθογυρίσματα - Μουσικοσκαλίσματα

Υλοποιείται υπό την αιγίδα και με αποκλειστική χρηματοδότηση του ΥΠΠΟΑ και με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων.