Κλείσιμο

Κερδίστε 12 διπλές προσκλήσεις για την υπέροχη μουσική παράσταση «Ο Πέτρος και ο Λύκος», με τον Χρήστο Τριπόδη

Το Kidsproject.gr σε συνεργασία με την εταιρεία θεατρικών παραγωγών ΜΕΘΕΞΙΣ σάς κάνουν δώρο 12 διπλές προσκλήσεις για την υπέροχη παράσταση «Ο Πέτρος και ο Λύκος» (3 διπλές προσκλήσεις για κάθε παράσταση για δύο Κυριακές) για τις Κυριακές 12/12/21 και 19/12/21 (11:30 π.μ. & 4:30 μ.μ.).

Το διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών του Σεργκέι Προκόφιεφ, με τον Χρήστο Τριπόδη, πέντε μουσικούς, δυο χορεύτριες και επτά μουσικά όργανα, ζωντανά επί σκηνής, στην αίθουσα «Ιφιγένεια», στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».


Λίγα λόγια για το έργο
:

Το μαγευτικό κείμενο του Ρώσου συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ γράφτηκε το 1936 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, σαξόφωνο και κρουστά, ζωντανά επί σκηνής,

Κάθε όργανο της ορχήστρας αντιστοιχεί σε έναν χαρακτήρα του παραμυθιού. Επιδίωξη του συνθέτη είναι να δημιουργήσει μια πραγματική, απλή και κατανοητή μουσική, που οπωσδήποτε δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά, διατηρώντας ταυτόχρονα όλα τα χαρακτηριστικά του μουσικού του ύφους.

Η τεράστια δημοτικότητα του έργου σε συνδυασμό με τις μεταφράσεις του παραμυθιού σε πολλές γλώσσες – το κείμενο του οποίου γράφτηκε από τον ίδιο το συνθέτη  σύντομα καθιέρωσαν το έργο στην παγκόσμια μουσική φιλολογία.

«Ο Πέτρος δε φοβάται τους λύκους κι ας λέει ο παππούς ότι είναι επικίνδυνοι… Είναι επειδή ο παππούς είχε δει λύκους εκεί τριγύρω, ενώ το αγόρι όχι. Μέχρι, βέβαια, τη μέρα που άφησε ανοιχτή την πόρτα του φράχτη και βγήκε έξω από το κτήμα τους. Η συντροφιά του παράξενη! Το μικρό πουλί που τσακώνεται με τη στρουμπουλή πάπια στη λίμνη, η πονηρή γάτα που παραμονεύει να τους φάει και κάπου πιο πέρα κρυμμένος ο λύκος!!! Όμως, όταν αποφασίσει να επιτεθεί ο Πέτρος ο γενναίος, θα φανεί πιο έξυπνος από τον λύκο και θα του στήσει παγίδα. Θα σώσει, άραγε, ο Πέτρος τους μικρούς του φίλους; Κι ο λύκος; Ποια θα είναι η μοίρα του τώρα που έφτασαν οι κυνηγοί;» 

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ


Ακολούθησε ΌΛΑ τα παρακάτω βήματα για να λάβεις μέρος στον Διαγωνισμό:

  1. Συμμετοχή από Facebook: like στο Kidsproject  και στην Μέθεξις
    Συμμετοχή από Instagram
    : follow στο Kidsproject
  2. Δημόσια κοινοποίηση της ανάρτησης στο προφίλ σου (ισχύει μόνο για τις συμμετοχές από το facebook)
  3. Tag 2 φίλους/ες σε σχόλιο κάτω από την εικόνα
  4. Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα (Απαραίτητο βήμα έγκυρης συμμετοχής)

👉 Ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στις 17:00.

ℹ️ Έχετε δικαίωμα για περισσότερες από μια συμμετοχές αρκεί σε κάθε σχόλιο να υπάρχουν διαφορετικά Tags και να συμπληρώσετε αντίστοιχες φορές και τη φόρμα συμμετοχής!

Καλή επιτυχία‼️