Κλείσιμο

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Γιώργο Τερζή από την θεατρική ομάδα BLACKBIRD!

Το Kidsproject.gr, ως επίσημος χορηγός επικοινωνίας της παράστασης «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει», φρόντισε να εξασφαλίσει για τους αναγνώστες του μια αποκλειστική συνέντευξη με τον ηθοποιό της παράστασης, Γιώργο Τερζή.

«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει»

Πρεμιέρα το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 18:15

Αρχικά κ. Τερζή θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή αρχή στην θεατρική παράσταση "Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει" και να εκφράσουμε τη χαρά μας που τη στηρίζουμε ως χορηγοί επικοινωνίας!

"Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει" θα βρίσκεται στο Θέατρο Σοφούλη για 4 παραστάσεις. Δώστε μας μερικές πληροφορίες για την παράσταση.

 «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σε έναν γλάρο να πετάει» είναι μια ιστορία για την φιλία, την διαφορετικότητα και την αγάπη μέσα από αυτήν. Η ιστορία μας ξεκινάει με την Κενγκά, ένα γλάρο που καταλήγει στο μπαλκόνι του γάτου Ζορμπά, μετά από μια βουτιά σε μια πετρελαιοκηλίδα. Η Κενγκά πρόκειται να κάνει ένα αυγό και το εμπιστεύεται στον Ζορμπά για να το φροντίζει. Τότε είναι που ξεκινάει το μαγικό ταξίδι του Ζορμπά και άλλων γατών του λιμανιού, με στόχο να μεγαλώσουν αυτό το γλαρόνι και να του μάθουν να πετάει. 

Τι σας ώθησε να ανεβάσετε τη συγκεκριμένη παράσταση;

Το κείμενο της παράστασης, βασισμένο στο βιβλίο του Λουίς Σεπούλβεδα, είναι μια συγκινητική ιστορία με όμορφα μηνύματα. Η παιδική θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης χρειάζεται τέτοιες παραστάσεις και το να ασχοληθούμε μ’ αυτό το έργο, ήταν για εμάς πολύ δημιουργικό. Το ίδιο ελπίζουμε να είναι και για όσους την παρακολουθήσουν.

Τι είναι αυτό που θα κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν την παράσταση;

Ένα καλογραμμένο κατανοητό κείμενο, ενδιαφέροντες χαρακτήρες, χιούμορ, κοστούμια φτιαγμένα από τα πιο απλά καθημερινά υλικά, συγχρονισμός, πρωτότυπη μουσική, φώτα, χορός νομίζω είναι μερικοί από τους λόγους που τα παιδιά θα αγαπήσουν και θα αγκαλιάσουν αυτή την παράσταση. Επίσης, πιστεύω ότι είναι ένα έργο με το οποίο μπορούν να ταυτιστούν τα παιδιά και μέσα από αυτό να μάθουν και να πάρουν πράγματα ενώ ψυχαγωγούνται παράλληλα. 

Πείτε μας μερικά λόγια για εσάς, ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα τον ηθοποιό Γιώργο Τερζή.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ανδρέας Βουτσινάς. Έχω συμμετάσχει στο 13th World Festival Of Children’s Theater στο Lingen το 2014 και στο EDERED 2016 στο Βερολίνο, με την θεατρική ομάδα “Πούπουλο”. Τον Αύγουστο του 2021 συνεργάστηκα με την εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς» στην παράσταση “Ο Ραφτάκος των λέξεων”, σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Συμμετείχα επίσης στην παράσταση «Το καρύδι και το χριστουγεννιάτικο κέικ»,  σε σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα. 

Μιλήστε μας για την ομάδα BLACKBIRD και το όραμά της.

Η ομάδα Blackbird θα έλεγα ότι είναι η ανάγκη μιας παρέας να εκφράσει τους προβληματισμούς της μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Συμφοιτητές, φίλοι και τώρα συνεργάτες μοιραζόμαστε τις ανησυχίες μας και τα όνειρά μας με τον κόσμο, ξεκινώντας από τα παιδιά και προσμένοντας να κάνουμε λίγο καλύτερο τον κόσμο που ζούμε. 

Τι υπάρχει στα μελλοντικά σχέδια της ομάδας αλλά και στα δικά σας;

Η ομάδα είναι πολύ καινούρια, φρέσκια και γεμάτη όρεξη να δημιουργήσει νέα πράγματα. Ελπίζουμε αυτή η παράσταση να είναι η αρχή μιας πορείας στο θέατρο χαραγμένη με γέλια, πολλή δουλειά και μεράκι για να αφηγηθούμε ιστορίες, να πούμε παραμύθια, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε επί σκηνής.

Κλείνοντας κ. Τερζή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, εκ μέρους όλης της ομάδας του Kidsproject.gr, για την όμορφη συνέντευξη και να κλείσουμε την κουβέντα μας με μία αγαπημένη σας φράση από την παράσταση "Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει".

‘‘Είναι πολύ εύκολο να αποδέχεσαι και ν’ αγαπάς αυτούς που είναι σαν κι εσένα, αλλά πολύ δύσκολο κάποιον που είναι διαφορετικός’’. Αυτή η φράση εκτός του ότι συμπεριλαμβάνει όλο το νόημα του έργου, είναι και μια φράση την οποία πιστεύω θα πρέπει να αρχίσουμε να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά με λίγη κατανόηση και αγάπη όλα λύνονται. 


Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε ΕΔΩ!