Κλείσιμο

1η και 2η θέση για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής!

Σε μία από τις πιο κορυφαίες διοργανώσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος ρομποτικής σε αμερικανικό έδαφος, η Ελλάδα κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 75 ομάδες από όλο τον κόσμο, κατακτώντας την πρώτη και την δεύτερη θέση μέσα από μία συναρπαστική πορεία με πολλές ανατροπές καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου πρωταθλήματος ρομποτικής. Δύο ομάδες της FutureLab - Ακαδημία Ρομποτικής από την Θεσσαλονίκη στην κορυφή του κόσμου γυρίζοντας πίσω στην Ελλάδα όχι με ένα, όχι με δύο, ούτε και με τρία, αλλά με ΤΕΣΣΕΡΑ τρόπαια!!!

Η εμπειρία και η αποφασιστικότητα των Ελλήνων από την αρχή έδειξε την υπεροχή της. Η άρτια προετοιμασία της ομάδας και γνώση του ρομπότ και του προγραμματισμού από τα μέλη της αποδείχθηκε στην πράξη. Οι αντίπαλες ομάδες αποκλείονταν η μία μετά την άλλη.

Οι ομάδες της FutureLab SCRAPS και BOB από την Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στην πρώτη και στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης!

Οι SCRAPS, οι 5 φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά  την υπεροχή τους και κατακτούν την πρώτη θέση ανάμεσα σε 75 ομάδες από όλο τον κόσμο. Οι BOB επίσης κατάφεραν το για πολλές ομάδες ακατόρθωτο βάζοντας πολύ δυνατά θεμέλια για τις επόμενες χρονιές. Με την πρώτη τους εμφάνιση σε παγκόσμια διοργάνωση κατέκτησαν την 2η θέση στον κόσμο!

Οι ελληνικές ομάδες κατέκτησαν επίσης το πρώτο βραβείο των κριτών και το δεύτερο βραβείο μηχανικού σχεδιασμού για το ρομπότ τους!

Η FutureLab για άλλη μια φορά κατάφερε να αριστεύσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικής και να γυρίσει στην Ελλάδα με 4 συνολικά κύπελλα τα οποία προσθέτει στην συλλογή της. Η FutureLab παραμένει με διάφορα η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια σε παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής στην Ελλάδα, κάτι που αποτελεί απόδειξη της άρτιας προετοιμασίας και σοβαρής δουλειάς που γίνεται κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Τέλος συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν και στους μεγάλους χορηγούς των ελληνικών ομάδων που ήταν αρωγοί σε αυτό το υπέροχο ταξίδι, οι εταιρείες Μυτιληναίος Α.Ε., PRODYNA S.A., Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.


Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την Ακαδημία Ρομποτικής – FutureLab επισκεφθείτε το προφίλ της στο Kidsproject.gr ΕΔΩ


 

Ετικέτες: