Κλείσιμο

Η αγαπημένη «Συμμορία του Μεσονυκτίου» του Ντέιβιντ Ουάλιαμς στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις

Η αγαπημένη «Συμμορία του Μεσονυκτίου» του Ντέιβιντ Ουάλιαμς σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, η πιο ανατρεπτική παράσταση της χρονιάς που πέρασε, επιστρέφει ανανεωμένη από τον Οκτώβριο!

Ύστερα από 155 επιτυχημένες παραστάσεις, εξαιρετικές κριτικές και δεκάδες χιλιάδες μικρούς και μεγάλους θεατές, το έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα, που ανέβηκε πέρσι για πρώτη φορά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά, θα συνεχιστεί για την επόμενη θεατρική περίοδο!

Ποιος όμως, ξέρει στ’ αλήθεια για αυτή τη μυστική «Συμμορία του Μεσονυκτίου»;

Ένα μπαλάκι του κρίκετ προσγειώνεται στο κεφάλι του Τομ και εισάγεται στο νοσοκομείο «Λορντ Φαντ», το πιο παράξενο του Λονδίνου! Εκεί, τον υποδέχεται ένας μυστήριος Θυρωρός με παραμορφωμένο σώμα, που το πραγματικό του όνομα αποτελεί γρίφο και ένας νεαρός γιατρός, που αν είσαι παιδί, μπορείς εύκολα να ξεγελάσεις. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, όταν στην παιδιατρική πτέρυγα συναντά την προϊσταμένη, που παραδόξως, δε συμπαθεί καθόλου τα παιδιά και σχεδιάζει να του δυσκολέψει τη ζωή για όσο κρατήσει η νοσηλεία του. Όμως, ευτυχώς, στο θάλαμο που τον μεταφέρουν, έχει συγκατοίκους τη δυναμική Άμπερ, τον Τζόρτζ που λατρεύει τις σοκολάτες, τον συνομήλικο του Ρόμπιν, που προς το παρόν δεν βλέπει καθόλου και τη δεκάχρονη Σάλι που την περισσότερη ώρα κοιμάται.

Η παρέα θα τον μυήσει στη «Συμμορία του Μεσονυκτίου» που μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε όνειρο, ακόμη και το πιο τρελό, φτάνει το ρολόι να χτυπήσει μεσάνυχτα…

«Η Συμμορία του Μεσονυκτίου», είναι μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση και τρυφερότητα που εξελίσσεται στον πιο απροσδόκητο τόπο με τον πιο αναπάντεχο τρόπο!

Μια ιστορία όπου, με αφορμή τη φιλία πέντε παιδιών, πέντε διαφορετικών κοινωνικά και ταξικά χαρακτήρων, αναδεικνύονται σημαντικά σύγχρονα αλλά και διαχρονικά θέματα όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η αξία της συνεργασίας, της συμπερίληψης, η διαφορετικότητα και η αποδοχή, η πολυπολιτισμικότητα, κι ακόμη περισσότερο η ενσυναίσθηση, η αγάπη και η αισιοδοξία.

Πρωτότυπη μουσική, σωματικοί αυτοσχεδιασμοί, video art και μια ομάδα εννέα ταλαντούχων ηθοποιών θα μετατρέψουν τον σκηνικό χώρο σε ένα μαγικό και απολύτως παράδοξο θεατρικό τοπίο για παιδιά, αποδεικνύοντας πως μικροί και μεγάλοι κοιτάζουν το ίδιο, όμως βλέπουν κάτι διαφορετικό, και πως ανέφικτο δεν είναι τίποτα, ειδικά όταν διαθέτεις «μεταμεσονύκτια φαντασία»!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση - Θεατρική διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα

Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη

Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Τσέκος

Χορογραφία-Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα

Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

Βοηθός σκηνοθέτη & βοηθός παραγωγής: Βασιλική Μπέζα

Γραφιστικά: Γιάννης Στύλος

Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας

Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Γεωργοπούλου

Οργάνωση Προώθησης – Ομαδικές Κρατήσεις: Εύη Κουρεμένου, Παραγωγή: Μυθωδία

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Πολυτίμη Γιώτα, Δημήτρης Κολλιός, Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Κορίννα Ντουλλάαρτ, Φανή Παναγιωτίδου, Βασίλης Παπαδημητρίου, Φοίβος Σαμαρτζής, Σαμψών Φύτρος, Δώρα Χουρσανίδου.

Διαβάστε ενδεικτικά κριτικές: infokidsipolizeiartviewsavgielculture


Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4+


Από τον Οκτώβριο του 2023

Στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις

Κυριακές 11:30 και 15:00 και καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

Ομαδικές κρατήσεις, σχολεία: 210.3806274 Εύη Κουρεμένου

Τηλέφωνο Ταμείου για μεμονωμένα εισιτήρια: 210. 7718943

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Λεωφόρος Κηφισίας 14, 11526 Αθήνα