Κλείσιμο

Έφτασε η ώρα για το 6o Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας με Ταινίες & Δράσεις για όλη την Οικογένεια!

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε!
Tο Φεστιβάλ επιστρέφει με προβολές, εργαστήρια και πολλές εκπλήξεις. 

Δείτε το τρέιλερ του Φεστιβάλ:

Η ομάδα του Φεστιβάλ επιλέγει για εσάς και σας προτείνει:


Ζωηροί Φίλοι
Για ηλικίες 6+


Το Κορίτσι-Λαγωνικό
Για ηλικίες 9+


Mighty Afrin: In The Time Of Floods
Για ηλικίες 9+


Πώς να Κάνεις τους Γονείς σου να Πάρουν Διαζύγιο
Για ηλικίες 10+


Ο Αριστοτέλης και ο Ντάντε Ανακαλύπτουν τα Μυστικά του Σύμπαντος
Για ηλικίες 13+


Along The Way
Για ηλικίες 15+


Ο Μόντι και το Περίεργο Μυαλό του
Για ηλικίες 8+


Το Ημερολόγιο της Παουλίνα Π.
Για ηλικίες 9+


Green
Για ηλικίες 9+


Kiddo 
Για ηλικίες 12+

Greek Shorts
Για ηλικίες 15+

Πρόγραμμα Προβολών & Εργαστηρίων

Ανακαλύψτε τα αναμνηστικά του Φεστιβάλ και βρείτε τα στο M SHOP του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στους κινηματογράφους Κηφισιά 1 & 2 Cinemax,  Δαναός, Σινεάκ. 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών

Playroom και Παράλληλες δράσεις στο Φουαγιέ 

Στο φουαγιέ της αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής περιμένει τα παιδιά ένα ειδικά διαμορφωμένο playroom από την CozyKids με δραστηριότητες που επιμελείται η Nannuka και φυσικά πολύχρωμες μεταμορφώσεις από τις Moutzoures.   

Για ακόμη μια χρονιά οι μικροί θεατές θα μπορούν να παίξουν με εφαρμογές εκπαιδευτικού χαρακτήρα των εταιρειών Petita Demas και Avokiddo σε tablets Samsung. 


Baby & Me

Πόσων ετών πρέπει να είναι ένα παιδί για να δει την πρώτη του ταινία;
Εξαρτάται από τις συνθήκες.

Το Φεστιβάλ προσφέρει την πρώτη κινηματογραφική εμπειρία σε βρέφη, μωρά και παιδιά έως 3 ετών μέσα από προβολές ειδικά σχεδιασμένες για αυτές τις ηλικίες. Με φόντο ένα πρόγραμμα κινουμένων σχεδίων σύντομης διάρκειας τα μωρά θα μπορούν να μπουσουλήσουν, να περπατήσουν ή να τρέξουν σε μια διαμορφωμένη αίθουσα με μαλακές επιφάνειες, φιλικό φωτισμό και χαμηλό ήχο. 


Παράλληλες προβολές εκτός Αθηνών 

 

       

Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), οργανώνουμε ειδικές κινηματογραφικές προβολές.

 «Το Ημερολόγιο της Παουλίνα Π.» (Κροατία, 2023 | Διάρκεια 96′), το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 (ώρα 11:00), στην Αίθουσα Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» (Ακτή Μιαούλη και Μετσόβου), στα Ιωάννινα.

«Ζωηροί Φίλοι»την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 (ώρα 11:00), στο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου. Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 67′, περιλαμβάνει ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, χωρίς διαλόγους,  που απευθύνονται σε οικογένειες με παιδιά, ηλικίας από 6 ετών και άνω.

H είσοδος είναι ελεύθερη.


Εκπαιδευτική εκδροµή για παιδιά από την περιφέρεια


Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου, 📍ΔΑΝΑΟΣ, 🗓️ 2022

Το Φεστιβάλ όπως κάθε χρόνο φιλοξενεί μαθητές από απομακρυσμένες περιοχές.
Φέτος, οι μαθητές της Α' Γυμνασίου του Μουσικού Γυμνασίου Καρδίτσας,  μαζί με τους συνοδούς τους θα ταξιδέψουν στην Αθήνα και θα παρακολουθήσουν τις ταινίες του Φεστιβάλ και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η δράση υποστηρίζεται με δωρεά από τη Cepal Hellas. 


Προσβασιμότητα

Με τη συνεργασία των The HappyAct και liminal, το Φεστιβάλ έχει προσαρμόσει ένα μεγάλο μέρος των προβολών του ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους. Όλες οι προβολές ταινιών με διαλόγους παρουσιάζονται με ελληνικούς SDH υπότιτλους από τη liminal και την PROJECT:TITLING, οι προβολές του προγράμματος «Μικρά για τα μικρά» είναι αισθητηριακά φιλικές σε όλους τους χώρους προβολής, ενώ υπάρχουν και προβολές με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και με ακουστική περιγραφή από τη liminal.


ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ - Ειδική Εκδήλωση


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμπερίληψη εν Δράσει» υλοποιείται από τον Οργανισμό Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ΑΜΚΕ σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής με στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας συμπερίληψης μέσα από τη σχολική τάξη.

Μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές παρακολουθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια μέσα από τα οποία γνωρίζουν τα διαθέσιμα εργαλεία προσβασιμότητας τα οποία τους επιτρέπουν να βιώσουν την εμπειρία της κοινής και συμπεριληπτικής κινηματογραφικής προβολής παρακολουθώντας ταινίες προσβάσιμες με υπότιτλους SDH, μεταγλώττιση στα ελληνικά, ένθεση διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα, ακουστική περιγραφή, αισθητηριακή επεξεργασία και κοινωνικές ιστορίες.

Το πρόγραμμα «Συμπερίληψη εν Δράσει», το οποίο διατρέχει όλη τη σχολική χρονιά, πραγματοποιείται με τη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, ενώ ο σχεδιασμός και η μεθοδολογία που ακολουθείται είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τους συμβούλους προσβασιμότητας και συμπερίληψης liminal και TheHappyAct. Καθόλη τη διάρκεια της υλοποίησής του το πρόγραμμα αξιολογείται από τις καθηγήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, Μαρία Δημάκη – Ζώρα, Αναπλ. Καθηγήτρια Θεατρολογίας, Κωνσταντίνα Τσώλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολικής Παιδαγωγικής και Πρακτικής Άσκησης και Ελισάβετ Λαζαράκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Αξιολόγησης της μαθησιακής διαδικασίας. 

Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, στο πλαίσιο της φετινής του διοργάνωσης, εγκαινιάζει την πρωτοβουλία ATHICFF for Professionals που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos Athens. Πρόκειται για μια δράση που απευθύνεται σε σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς του οπτικοακουστικού χώρου, με στόχο την ενίσχυση και εξωστρέφεια της παραγωγής παιδικού και εφηβικού περιεχομένου στη χώρα μας.