Κλείσιμο

Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Toys Awards!

Toys Awards 2024: ο θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει την καινοτομία στα παιχνίδια και στις υπηρεσίες παιχνιδιού που αφορούν παιδιά, έφηβους αλλά και ενήλικες. 

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Toys Awards 2024. Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Toys Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν παιχνίδια και υπηρεσίες παιχνιδιών όπου μέσα από την καινοτομία και την ποιότητά τους βοηθούν τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά να έχουν ομαλή ανάπτυξη σε επιµέρους τοµείς (σωµατικά, κινητικά, γνωστικά και κοινωνικά) αλλά και τους ενήλικες στην κοινωνικότητα, την δημιουργικότητα και την ψυχική τους ισορροπία.

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του παιχνιδιού.

Συνολικά, διακρίθηκαν 11 εταιρείες-επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι: GIOCHI PREZIOSI HELLAS, Gric Group A.E, Inventors - Ακαδημία Ρομποτικής και Καινοτομίας - Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, JUST TOYS, LALAKOOKI - Lifestyle for minis & mamas, Manopoulos Handcrafted Chess - Backgammon and Luxury Games, MGA Entertainment Greece, My Greek Games + Trefl, Spin Master, Εφη Γαβρήλου και ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε..

Επίσης, οι εταιρείες-φυσικά πρόσωπα οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: GIOCHI PREZIOSI HELLAS με την υποψηφιότητα SMARTBALL-SOCCERBOT, My Greek Games + Trefl με την υποψηφιότητα Wood Craft puzzle series και η Spin Master με την υποψηφιότητα Kinetic Sand Squishmotion 2024.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η GIOCHI PREZIOSI HELLAS αναδείχθηκε Company of the Year και η MINIVERSE αναδείχθηκε Brand of the Year.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «H παγκόσμια αγορά παιδικών παιχνιδιών έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με τις προβλέψεις να δείχνουν μια συνεχιζόμενη ανοδική πορεία. Μέχρι το 2028, η αγορά αναμένεται να αποτιμηθεί σε 17,19 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, παρουσιάζοντας σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 3,97% έως το 2028. Οι κυρίαρχες τάσεις που επικρατούν στην αγορά του παιχνιδιού και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του κλάδου είναι: -Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα παραδοσιακά παιγνίδια με διαδραστικές λειτουργίες, εικονική πραγματικότητα και εκπαιδευτικές εφαρμογές. -Τα έξυπνα παιχνίδια όπου οι κατασκευαστές παιχνιδιών  ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη στα παιχνίδια. -Έμφαση στη βιωσιμότητα καθώς τα παιχνίδια γίνονται πράσινα  φιλικά προς το περιβάλλον καθώς οι εταιρείες δείχνουν να σέβονται την αυξημένη  περιβαλλοντική συνείδηση των καταναλωτών. -Αλλά και η ισχυροποίηση της θέσης των παραδοσιακών παιχνιδιών με ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως τα σετ κατασκευών και τα παζλ για τις νεότερες γενιές. Αυτό οφείλεται στην  προτίμηση των Millennials για τα παιχνίδια «παλιάς σχολής» στις κοινωνικές συγκεντρώσεις».

Στην συνέχεια, o Δρ Ηλίας Βασιλείου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Toys Awards 2024, Γλωσσολόγος- Ειδικός Παιδαγωγός PhD, MSc SEN, PgCert in Behaviour Management, University of Athens, Nottingham Trent University, άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά του αναφέροντας: «Τα παιχνίδια δεν είναι απλώς αντικείμενα διασκέδασης. Είναι εργαλεία μάθησης, μέσα έκφρασης και γέφυρες που συνδέουν τις γενιές. Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά αναπτύσσονται, ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους και μαθαίνουν τις βασικές αξίες της ζωής. Οι στιγμές παιχνιδιού διαμορφώνουν τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και τις δεξιότητές τους. Το παιχνίδι είναι θεμελιώδης παράγοντας για την ανάπτυξη του παιδιού και επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής του. Μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν με άλλους, να συνεργάζονται, να μοιράζονται και να επικοινωνούν. Αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες, όπως η ενσυναίσθηση και η κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων. Το παιχνίδι βοηθά τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους και να μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος και τις δυσκολίες. Μέσα από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, μπορούν να επεξεργαστούν εμπειρίες και να βρουν λύσεις σε προβλήματα. Μέσα από τη δημιουργική έκφραση που προσφέρει, τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν φανταστικούς κόσμους, να εφεύρουν ιστορίες και να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την διαδικασία – τους κριτές μας, τους χορηγούς, τους συνεργάτες και φυσικά τους κατασκευαστές παιχνιδιών. Χάρη σε εσάς, μπορούμε να δούμε την μαγεία του παιχνιδιού να ζωντανεύει και να εμπνέει την επόμενη γενιά. Τελειώνοντας, ας θυμόμαστε πάντα ότι το παιχνίδι είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης. Ας συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να προάγουμε τη σημασία του παιχνιδιού στη ζωή των παιδιών μας, προσφέροντας τους τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες και ευκαιρίες για ανάπτυξη».

 

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Toys Awards 2024, όπου ο Ευγένιος Τριβιζάς, Καθηγητής Εγκληματολογίας, Συγγραφέας Παιδικών Βιβλίων παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την συνολική προσφορά του σε γονείς και παιδιά και ο Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου, Καθηγητής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη παιδιών & εφήβων και στη σημασία του παιχνιδιού μέσα από το συνολικό επιστημονικό του έργο.

Χορηγοί επικοινωνίας των Toys Awards 2024 ήταν οι: kidsproject.gr, projectparenting.gr, infokids.gr και parentshub.gr.

Official Publication: Daily Fax.

Στο site www.toysawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης και φωτογραφίες της βραδιάς.