Κλείσιμο

3ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Ο Κινηματογράφος έρχεται στο σπίτι σας...

Παρά τις αντιξοότητες, το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας θα βρεθεί για 3η χρονιά κοντά στα παιδιά (από 2 ετών), τους εφήβους και τις οικογένειες, από τις 14 ως τις 22 Νοεμβρίου.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα με περισσότερες από 80 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων, οι οποίες απευθύνονται σε όλους:
- παιδιά από 2 ετών
- νέοι και έφηβοι έως 18 ετών
- γονείς που θέλουν να θυμηθούν τη δική τους παιδική ηλικία
- ενήλικες που διατηρούν την παιδικότητά τους
- άτομα στο φάσμα του αυτισμού
- άτομα με νοητική αναπηρία

Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε online και δωρεάν μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό σας τηλέφωνο.

Πολλές από τις αγαπημένες δράσεις του Φεστιβάλ θα μεταφερθούν σε διαδικτυακό περιβάλλον για μια διαφορετική, συναρπαστική αλλά και ασφαλή εμπειρία για τους μικρούς θεατές και το νεανικό κοινό. 

* Όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες σε Ελλάδα και Κύπρο!

Η Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Καλλιόπη Χαραλάμπους υπογραμμίζει:

«Σε μια ιδιαίτερη χρονική στιγμή, με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι σαν κοινωνία, το Φεστιβάλ στοχεύει να προσφέρει ψυχαγωγία σε όλη την οικογένεια. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα ξαναγίνουμε όλοι φέτος μια (διαδικτυακή) παρέα έχοντας για οδηγό την φαντασία, το χιούμορ, την περιπέτεια, τον προβληματισμό και τη συγκίνηση που μας προσφέρει ο παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος από όλο τον κόσμο».

Δείτε το παρακάτω trailer για να πάρετε μια γεύση από το Φεστιβάλ:


Το σινεμά ανήκει σε όλους...

Με αυτό το κοινωνικό μήνυμα, το 3ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με τη συνεργασία της καταπληκτικής ομάδας The Happy Act, γίνεται το πρώτο φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου που προσαρμόζεται ώστε να είναι προσβάσιμο σε άτομα στο φάσμα του Αυτισμού και σε άτομα με νοητική αναπηρία. 

Digital, αλλά χωρίς κανέναν να μένει πίσω.

Για μεγάλο μέρος του προγράμματος (31 ταινίες μικρού μήκους) δημιουργήθηκαν ειδικές "κοινωνικές ιστορίες", που θα αποτελέσουν τον οδηγό για παιδιά με δυσκολία στην κατανόηση, αυτισμό και νοητική αναπηρία.

Παράλληλα, μέσω της γλώσσας easy2read η οποία "μεταφράζει" τα κείμενα κάνοντάς τα πιο κατανοητά, όλο το site του Φεστιβάλ έγινε προσβάσιμο στις παραπάνω ομάδες


1. Φεστιβάλ στο σπίτι

Μπορείτε να μπείτε στην Ψηφιακή Αίθουσα Προβολών του Φεστιβάλ και να φτιάξατε τη δική σας λίστα με τις ταινίες που δεν θέλετε να χάσετε! Για να "μεταφερθείτε" στην ψηφιακή αίθουσα, πατήστε ΕΔΩ

*Οι περισσότερες ταινίες θα είναι διαθέσιμες καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ (14-22/11) και ο καθένας θα μπορεί να τις παρακολουθήσει όποτε θέλει.


⇒ Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στη σελίδα του
Athens International Children’s Film Festival (AΤΗICFF): https://www.athicff.com

2. Εκπαίδευση από το σπίτι

  • Webinars για εκπαιδευτικούς: Με αφορμή την προβολή ταινιών από το σχολικό πρόγραμμα, το Φεστιβάλ διοργανώνει μια σειρά από διαδραστικά ψηφιακά σεμινάρια (webinars) για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

3. Παράλληλες δράσεις

  • Σχολείο Γονέων: Με αφορμή ταινίες από το φετινό πρόγραμμα, η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ, Κάτια Παπασπηλιοπούλου, συζητάει με την Ψυχολόγο-Παιδοψυχολόγο Κέλλυ Μωραΐτη, για θέματα που απασχολούν γονείς παιδιών του Δημοτικού αλλά και εφήβων. 

Συγκεκριμένα, με αφορμή την ταινία «The Stick» του Τέπο Αϊραξίνεν στην οποία ένα κοριτσάκι ζητάει επίμονα από τον πατέρα του ένα κατοικίδιο, διερωτόμαστε για τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και πώς εκείνα τις εκφράζουν (Σάββατο 21 Νοεμβρίου, 18.00, για γονείς παιδιών Δημοτικού).

Αντίστοιχα, παρακολουθώντας την ταινία «Beef» της Ινγρίδε Σάντος στην οποία μια μαθήτρια της Α’ Λυκείου μπαίνει σε έντονη αντιπαράθεση με μια καθηγήτριά της, συζητάμε για τις προκλήσεις και την πολυπλοκότητα των σχέσεων που διαμορφώνονται αυτή την ιδιαίτερη περίοδο (Κυριακή 22 Νοεμβρίου, 18.00, για γονείς εφήβων).

Απολαύστε το απίθανο 2ο τρέιλερ του Φεστιβάλ:

Οι ταινίες του Φεστιβάλ ανά ηλικιακή ομάδα

Μικρά για τα Μικρά - Για ηλικίες 2+
Για να δείτε τις ταινίες της κατηγορίας, πατήστε ΕΔΩ

Η Δύναμη της Φαντασίας & Ζωηροί Φίλοι - Για ηλικίες 6+
Για να δείτε τις ταινίες της κατηγορίας, πατήστε ΕΔΩ

Απρόσμενες Συναντήσεις - Για ηλικίες 8+
Για να δείτε τις ταινίες της κατηγορίας, πατήστε ΕΔΩ

Ιστορίες από τον Κόσμο Μας - Για ηλικίες 9+
Για να δείτε τις ταινίες της κατηγορίας, πατήστε ΕΔΩ

Μεγαλώνοντας - Για ηλικίες 10+
Για να δείτε τις ταινίες της κατηγορίας, πατήστε ΕΔΩ

Free Spirits - Για ηλικίες 13+
Για να δείτε τις ταινίες της κατηγορίας, πατήστε ΕΔΩ

Night Fight - Για ηλικίες 14+
Για να δείτε τις ταινίες της κατηγορίας, πατήστε ΕΔΩ

Dare to Differ - Για ηλικίες 15+
Για να δείτε τις ταινίες της κατηγορίας, πατήστε ΕΔΩ

 

Θα βρείτε ακόμα τις εξής κατηγορίες ταινιών:

 

Να μη λείψει κανείς από την digital κινηματογραφική γιορτή των παιδιών!


Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τη συνεργασία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Καλλίστη και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.