Κλείσιμο

Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

3 Jan, 2021

4 Σχολικές Συμβουλές για τη νέα χρονιά

Η ομάδα της ψηφιακής πλατφόρμας ηδη-έτερον καλωσορίζει το 2021 με χρήσιμες συμβουλές για τους μαθητές και τις μαθήτριες για μια δυναμική σχολική χρονιά! 

Ο ψηφιακός καθηγητής , Νεύρωνας Ταραγμένος και δίνει τις παρακάτω 4 συμβουλές:

  1. Επικεντρώσου στη μάθηση, όχι στους βαθμούς!

Στην μέχρι τώρα πορεία σου, έχεις μάθει να επικεντρώνεσαι στο να πάρεις τον καλύτερο δυνατό βαθμό. Αλλά αυτό που πρέπει να είναι εξίσου σημαντικό, ή και ακόμα πιο σημαντικό, είναι οι γνώσεις που πραγματικά αποκτάς και οι δεξιότητες που αναπτύσσεις. Μερικά 20άρια σε μια κάρτα βαθμολογίας δεν θα έχουν καμία σημασία αν δεν ξέρεις πώς να ανταπεξέλθεις στον πραγματικό κόσμο!

  1. Δημιούργησε καλή ισορροπία μεταξύ σχολικής και προσωπικής ζωής!

Η σχολική ζωή είναι πολύ απαιτητική. Υπάρχει πάντα κάτι που πρέπει να διαβάσεις, ένα διαγώνισμα που θα γράφεις την επόμενη μέρα, μια εργασία που θα πρέπει να παραδώσεις. Το 2021 βάλε προτεραιότητα στο να δημιουργήσεις την ιδανική για εσένα ισορροπία και να φτιάξεις το πρόγραμμά σου έτσι ώστε να ταιριάζουν τα πάντα με έναν τρόπο που δεν θα σε καταπιέζει!

  1. Φάε πιο υγιεινά, αθλήσου και κοιμήσου περισσότερο!

Μέσα στην πανδημία, πολλοί από εμάς πήραμε κιλά και πολλοί αγωνιούμε για το πώς θα τα χάσουμε. Αντί για αυτό, είναι καλύτερα να σκεφτείς τρόπους για ένα πιο υγιεινό lifestyle. Η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση και ο ποιοτικός ύπνος ας γίνουν προτεραιότητές σου για αυτή τη χρονιά! Είναι ο καλύτερος τρόπος να φροντίσεις τον εαυτό σου και να τον εφοδιάσεις με όσα χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του σχολείου.

  1. Πίστεψε στον εαυτό σου!

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της ελπίδας! Να είσαι αισιόδοξος και σίγουρος ότι μπορείς να επιτύχεις τους στόχους που έχεις θέσει. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου σχετικά με το τι θέλεις να επιτύχεις και την εργασία που απαιτείται για να τα καταφέρεις, κι έτσι θα είσαι σε εξαιρετική θέση για να επιτύχεις τους στόχους σου.


Για να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε ΔΩΡΕΑΝ την επαναστατική ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης "ήδη-έτερον" για μαθητές γυμνασίου, πατήστε ΕΔΩ.