Κλείσιμο

Ασφαλές Διαδίκτυο - Εκπαιδευτικό βιβλίο «Ο @Παπάκης Ντετέκτιβ!» (vid)

Το Διαδίκτυο εγκυμονεί τεράστιους και "αόρατους" κινδύνους για όλους, ειδικά για τα μικρά παιδιά που θα πρέπει να εκπαιδευτούν από νωρίς ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν και να προστατεύονται από αυτούς. 

Φέτος,στις 7 Φεβρουαρίου, σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο, εορτάζεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 για 20η συνεχόμενη χρονιά! Εκατομμύρια άνθρωποι – κάτω από την ομπρέλα των οργανισμών INSAFE/INHOPE και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Στο επίκεντρο της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου θα βρεθεί η νέα στρατηγική BIK+ που στοχεύει να διασφαλίσει ότι τα παιδιά προστατεύονται, γίνονται σεβαστά και ενδυναμώνονται στο διαδίκτυο. 

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr, μας προσφέρει το νέο εκπαιδευτικό βιβλίο για μικρά παιδιά “Ο @Παπάκης Ντετέκτιβ”, το οποίο πραγματεύεται τις ψεύτικες πληροφορίες στο διαδίκτυο και προάγει την κριτική σκεψη των παιδιών. 

Μπορείτε να το διαβάσετε και να αποθηκεύσετε το e-book στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://saferinternet4kids.gr/vivlia/o-papakis-detective/  

Αν θέλετε να ακούσετε το βιβλίο με αφήγηση, υπάρχει διαθέσιμο το παρακάτω βίντεο:


Ο Εθισμός στο διαδίκτυο είναι ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα. Παρακολουθήστε το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες:

Ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης, ανά ηλικιακή ομάδα, θα βρείτε ΕΔΩ


Πηγή: https://saferinternet4kids.gr