Κλείσιμο
author image

Μαρία Λαγουδάκη

Εκπαιδευτικός Προσχολικής Ηλικίας, M.Sc. Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση με Ειδίκευση στις Εναλλακτικές Ψυχοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις. Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων & Ειδικός Επιστήμονας επί των Διδακτικών Μεθόδων

21 Mar, 2022

Η Καμπανούλα της Ειρήνης: Βιβλιοπαρουσίαση και Διδακτική Πρόταση Αξιοποίησης

Μια αληθινή ιστορία, κάλεσμα συμφιλίωσης για όλους τους λαούς του κόσμου.

Από τις ιστορίες του παππού Αριστοφάνη μέχρι τις μέρες μας έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια, μα ο κυρ Πόλεμος εξακολουθεί να απειλεί την Ειρήνη. Όχι με κάποιο γιγάντιο γουδοχέρι, μα με άλλα, πιο εξελιγμένα όπλα. Κι όμως, ακόμα κι αυτά τα όπλα κάποτε δε βρίσκουν τον στόχο τους. Γιατί όλο και κάποιο αγγελάκι, κάποιο περιστέρι, ένα αστεράκι βρίσκονται στο διάβα τους και τους δείχνουν τον δρόμο της αγάπης. Όπως συνέβη και με την καμπανούλα της Ειρήνης. 

 

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Εικονογράφηση: Αγγελική Πιλάτη

Κατάλληλο για ηλικίες 7 έως 8 ετών

  • Για να κατεβάσετε το αρχείο με τις προτεινόμενες δράσεις με αφορμή το βιβλίο από τον ίδιο τον συγγραφέα, πατήστε εδώ.
  • Για να κατεβάσετε το αρχείο με τη διδακτική πρόταση με αφορμή το βιβλίο από την νηπιαγωγό κ. Ράνια Μακρή, πατήστε εδώ.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο από το e-shop των εκδόσεων Ψυχογιός.

"Ένα βιβλίο το οποίο δεν παύει να είναι επίκαιρο. Μια περίτεχνη πλοκή μεταξύ της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, ενός ιστορικού γεγονός του ’40 και γεγονότων της σύγχρονης πραγματικότητας, που, μεταξύ άλλων, υποδηλώνει ότι τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα παραμένουν τα ίδια ανά τους αιώνες και ότι πηγή αληθινών διδαγμάτων για το σήμερα μπορούν να αποτελέσουν εξίσου η ιστορία, όσο και η μυθολογία."


Μάθετε περισσότερα για τις εκδόσεις Ψυχογιός με ένα κλικ στην εικόνα:


Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του συγγραφέα Γιώργου Κατσέλη στο Kidsproject.gr ΕΔΩ

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!